Pazar, Kasım 26, 2006

YELEK

Yakın bir aile dostumuz ,bu yeleği örüp bana hediye göndermiş.Alize iplikten örülen bu yeleğin örmeside çok kolay...Marifetli olan bu teyzem aynı örnekten kızıma da örmüş..Anneme misafirliğe gelince başlayıp giderken bitirip gitmiş..torununa giydir diye...kızımın yeleğinin ipliği normal örgü ipliği..resmini çekince onu da ekliyeceğim..Analı kızlı pek severek giyiyoruz..

Pazartesi, Kasım 13, 2006

Sim Sarma Havlu..

Efendim bu havlu; yine kendi ellerimle işlediğim, sim sarma havlu..İlgilenenlerin beğenisine sunuyorum..sevgi ve saygılar..
Çok Önemli Not:Bu siteyi genelde bayanlar ziyaret ettiğinden,kadınları ilgilendiren maiyunustaki son posttumu okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum...selamlar..

Cuma, Kasım 03, 2006

Çınaraltı Sohbetleri-İman Üzerine

(maiyunus'taki son postumu burayada eklemek istedim..)

Şimdi buraya uzun uzadıya iman üzerine yazılar yazabilirim.İçeriğiyle; insanın kalbini titremesine,hidayete ermesine vesile olacak yazılar..Sınanarak yaşayan bir dolu ecdadımız mevcut..sayılamıyacak kadar..Ama kaç kişi yazıyı sonuna kadar okuyup kendine bir pay çıkarır.Tanık olduğum kadar uzun yazıların hiç şansı yok...

Biraz da bu işler kişinin kalp gözünün açık olmasıyla da alakalı gibi geliyor bana..Hergün kaç defa; iman seviyemizi muhakeme edecek olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.İğnenin ucu batınca, biraz aklımız başımıza geliyor.. ama.. iğne yarası çabuk geçiyor.Rabbim o silkinişi daim eylesin.Aklımızı başımızda tutsun..

Geçenlerde bir video görüntüsüne rastladım..Amacım biraz gülmekti..Güldüm de.. İçki,kumar ve uyuşturucu bataklığından kurtularak, nasıl hidayete erdiğini komik bir dille anlatan adama hayran kaldım.Biraz uzun lakin izlemeye değecek bir video..

İmana gelen bir kişinin hayatından daha iyi ibretlik olamaz herlalde..Günümüzde yaşanan bu hikaye, daha etkili olabilir.En azından aynı batağın içinde olanlar için..

Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler. Hz. Mevlana

Sarhoş, cinayeti yapar da sonra "özrüm vardı, kendimde değildim"der. Kendinde olmayış,kendiliğinden gelmedi sana,onu sen çağırdın. Hz. Mevlana

Geç kalmadan,pişman olmadan,vakit harcamadan ALLAH deyip,O'na yönelelim..

Allah ile olduktan sonra ömür de hoştur,ölüm de...

Yazıları ile çınaraltısohbetlerini destekleyen herkese şimdiden çok teşekkürler..