Pazartesi, Nisan 30, 2007

ŞÖMENTABL ÖRENEĞİ

Geçen hafta sonu aile ziyaretine gittiğim de; annem bu şömentabl örneğini beğenip,kendine örmede yardım etmemi istedi.Ne yapsın kadın, kız çeyizi yapmaktan anca kendine sıra geldi:))
Bu şekilde 4 parçadan oluşan şömentablı,son zamanlar da moda olan parlak ipliklerle örüyoruz.
Aşağıda ki başkasına ait olan örneği görünce ben de çok beğendim.Ne derler;sıpır sıpırdı.Fakat duyduğuma göre bu ipler zamanla sararıyormuş.Pek uzun zaman dayanmıyacak:( En iyisi dantel ipinden vazgeçmiyeceksin..Mesela ben 11 yıldır dantellerimi yıkayıp yıkayıp kullanıyorum; hiçbir sararma,bozulma yok..Maaşallah Barikallah...

Parçayı bitirince;kenarlara gelecek yerlerinde ki çiçekleri gidip gelerek tamamlayarak kenarlarını da süslemişler.Düz yerleri de sık iğneyle batarak netleştirmişler.Beğenip yapacaklar için umarım açıklayıcı olur..

Yüreklerinizden sevgi ve iman aşkı eksik olmasın...Sevgiler..

Perşembe, Nisan 05, 2007

ETOL-LİZÖZ

Bu hafta baya yoğundum.Oğlumun okulunun kermesi vardı.Yorucuydu ama çok şükür atlattık. Yanımda foto. makinesi götürdüğüm halde,resim çekmeyi unutmuşum:( Neyse....Sizlerle 30 yıllık bir etolümü paylaşayım dedim.Etol ile lizöz arası birşey:p Annem bu etolu benim doğumuma kendisi için örmüşmüş..Ve Allah cc. bana da kullanmak nasip etti:))

Sevgili Mine abla, blogun da aynı örneğin benzerinden lizöz paylaşmış.Benim de aynı örnekten var deyince; örülüşü hakkında bilgim olup olmadığını sordu.Ben de tel.de anneme sordum.Sizler için açıklayıcı olurmu bilemiyorum:

Resimde de görüldüğü gibi yakadan başlanan örneğin kurtları; başka bir şişe bolca ip dolayarak sonunda arasından ip geçirerek karşısına tutturuluyormuş..yani..telden anladığım kadarıyla.. Ben olmazsa örgüden anlayan birine gösterip, tam anlamıyla yapılışını sonra tarif edeyim.Çünkü ben de bu anlatımdan pek birşey anlamadım:p Örgüden anlayanlar belki hemen kapmışlardır;)






Herkese sevgi ve selamlar..
NOT:Sayfanın en altında yeni hazırladığım bannerimi göreceksiniz.Sayfalarında yer vermek isteyenler;sağ tıklayıp kaynağını görüntüleden kodunu bulup, sayfalarına koyabilirler.Şimdiden tşk ederim.