Perşembe, Nisan 05, 2007

ETOL-LİZÖZ

Bu hafta baya yoğundum.Oğlumun okulunun kermesi vardı.Yorucuydu ama çok şükür atlattık. Yanımda foto. makinesi götürdüğüm halde,resim çekmeyi unutmuşum:( Neyse....Sizlerle 30 yıllık bir etolümü paylaşayım dedim.Etol ile lizöz arası birşey:p Annem bu etolu benim doğumuma kendisi için örmüşmüş..Ve Allah cc. bana da kullanmak nasip etti:))

Sevgili Mine abla, blogun da aynı örneğin benzerinden lizöz paylaşmış.Benim de aynı örnekten var deyince; örülüşü hakkında bilgim olup olmadığını sordu.Ben de tel.de anneme sordum.Sizler için açıklayıcı olurmu bilemiyorum:

Resimde de görüldüğü gibi yakadan başlanan örneğin kurtları; başka bir şişe bolca ip dolayarak sonunda arasından ip geçirerek karşısına tutturuluyormuş..yani..telden anladığım kadarıyla.. Ben olmazsa örgüden anlayan birine gösterip, tam anlamıyla yapılışını sonra tarif edeyim.Çünkü ben de bu anlatımdan pek birşey anlamadım:p Örgüden anlayanlar belki hemen kapmışlardır;)






Herkese sevgi ve selamlar..
NOT:Sayfanın en altında yeni hazırladığım bannerimi göreceksiniz.Sayfalarında yer vermek isteyenler;sağ tıklayıp kaynağını görüntüleden kodunu bulup, sayfalarına koyabilirler.Şimdiden tşk ederim.




4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, cok sik, kac zamandir bu örnegin yapilisini ariyorum. ne olur güzelce bir tarif edermisiniz. simdiden tesekkürler.

Ayşe dedi ki...

slm..maalesef ben örmediğim için,tam olarak nasıl örüldüğünü bilmiyorum..bayram tatilinde Allah nasip ederse annemden öğrenir,buraya eklerim..

Adsız dedi ki...

merhaba ben de bu örnegin yapilisini cok merak ediyorum. ögrenebildiniz mi?selamlar

Ayşe dedi ki...

tekrardan anneme sordum ama yine aynı açıklamayı yaptı..uzun yıllar evvel ördüğü için tam hatırlayamadığını söyledi..kurtları yaparken belli bir sayıda tığa ip dolayıp,sonra içinden ipi geçirerek ördüğü yere tutturulduğunu söyledi..

en iyisi artık bir iple deneme yanılma şeklinde denemek..

açıklamayı geciktirdiğim ve tam anlatıcı olmadığı için özür dilerim..